Home
|
Over mij
Over

Monique Bakker

"Ik geloof in de kracht van kunst. Kunst is gemaakt om te vertellen, te plezieren, bewust te maken, open te breken, in beweging te zetten, te emotioneren, nieuwe inzichten te geven, een blik te kantelen, breder te kijken, minder te oordelen. Elk pad begint met een eerste stap. Een steen verleggen in de rivier van het leven.

Zelf heb ik in mijn leven vele uitdagingen het hoofd geboden. Herkenning vind ik onder andere in problematiek met hoogbegaafdheid, gezinsseriepesters, schooluitval, echtscheiding, mishandeling, verlating en verwaarlozing, verslaving, hechtingsproblematiek en zware ongevallen. Dit maakt dat geen enkel probleem mij vreemd voorkomt en je met mij over alles vrij kunt praten."

Monique Bakker is Beeldend Vaktherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen.

Daarnaast is zij beeldend kunstenaar, mede-eigenaar van Ontwerpbureau Therapeutisch Werkmateriaal, uitgever en bestuurslid Stichting Bijzondere Projecten in Bergen.

Monique luistert en voelt zich in. Ze maakt gebruik van het beeldende werk waardoor we naar de laag konden gaan waar het probleem zat.
Door naar de kern te gaan transformeerde het probleem zich tot kracht. Het heeft mij ruimte gegeven om weer dichtbij mijzelf te leven en te groeien in mijn ontwikkeling.

Door Monique zijn we op een hele andere manier gaan kijken naar de problematiek waar onze zoon mee kampte.
Hij denkt en werkt op een andere manier. Door hem meer inzicht te geven in zichzelf, wie hij is en wat hij nodig heeft en hem te leren hier woorden aan te geven, is zijn leven zoveel makkelijker geworden en kan hij weer groeien.
Monique is in staat af te stemmen op de innerlijke beweging van haar client. Zoals zij zelf authentiek is, zo nodigt ze anderen uit terug te gaan naar hun authentieke kern en van hieruit te leven. Vanuit haar eerlijkheid kan ze ook confronterend zijn, waarbij zij zichzelf niet ontziet. Monique begrijpt werkelijk wat wij zeggen en bedoelen. Ze zet mensen terug in hun kracht. Wij zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.
Monique is een warme persoonlijkheid. Ik voelde mij veilig, begrepen en gezien en zij heeft mij geholpen weer vanuit mijn authentieke kern te leven. Ik heb de traumatische ervaringen uit het verleden kunnen verwerken en heb inzicht gekregen hoe dit in de hersenen werkt. Mijn schooltijd was desastreus maar inmiddels heb ik, mede dankzij Monique, mijn weg weer gevonden en weet ik waar mijn talenten liggen.

Over Monique
Monique Bakker is Beeldend Vaktherapeut, gespecialiseerd in het behandelen van hoogbegaafde kinderen, jongeren en volwassenen.
Gouda
Expertisecentrum Atalanta

Maandag en donderdag:
Gentseweg 15
2803 PC Gouda
Utrecht
Utrecht

Woensdag:
Atelier
Groenekan/ Utrech

Vaktherapie Hoogbegaafdheid is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en bij de Nederlandse Vereniging Beeldende Therapie (NVBT) onder nummer 111674. AGB Code Vaktherapie Hoogbegaafdheid: 25250014. AGB-Code Monique Bakker: … Voor klachten zijn wij aangesloten bij klachtenportaal zorg.